ĀBOLDIENA

Šogad Rudentiņš ir ļoti bagāts vīrs, tā ratos netrūkst it nekā. Arī āboli ir labi padevušies, jāvēlas tos savākt un likt lietā – ēst, vārīt, cept, žāvēt, spiest sulu.

Stelpes skolas bērni zina, ko ar āboliem iesākt, jo 25. septembris bija veltīts ābolam. Jau no rīta visi tos mizoja, bet pāri palikušos izkārtoja Latvijas kartes kontūrā skolas pagalmā. Dažās klasēs ievārījumu vārīja paši bērni, bet citu klašu skolēnu samizotiem āboliem ievārījumā pārtapt palīdzēja mammas.

Pēc pusdienām zālē visi nostiprināja zināšanas un uzzināja jaunas, interesantas lietas par āboliem, jo katrai klasei bija uzdots mājas darbs par tēmām:

Āboli ārstniecībā;

Kāpēc āboli ir tārpaini;

Ābolu šķirnes;

Ābolu ēdieni.

Noslēgumā klātesošie saņēma karotīti, lai varētu nogaršot katras klases ievārījumu.

Pirmsskolas gr. –Ābolu gabaliņi ievārījumā;

1.kl. – Ābolu ievārījums ar kanēli;

2.,3. kl. – Ābolu ievārījums ar plūmju zapti;

Ābolu ievārījums ar brūklenēm un dzērvenēm;

Ābolu ievārījums ar mandeļu esenci;

4.kl – Ābolu ievārījums ar iebiezinātu pienu;

6.kl. – Ābolu ievārījums ar citronu;

7.kl. – Eksotiskais ābolu ievārījums ar dažādiem augļiem;

8.,9.kl. – Klasiskais ābolu ievārījums.

ĻOTI DAŽĀDI UN GARŠĪGI!

PALDIES!

Skolotāja Iveta Grantiņa.